איך לבחור טבעת נישואין ?
גם בטבעת המחייבת ביותר שתקנו בחייכם, יש אופנות מתחלפות, והבדלי מחירים והנחות.
הטבעת היא הדבר החשוב ביותר בחתונה- ללא טבעת אין טקס קידושין.
אז איך יודעים מה לבחור?
טבעת כשרה:
"הרי את מקודשת לי בטבעת זו כדת משה וישראל" – כמה פעמים בכיתם והתרגשתם כששמעתם משפט זה? בצורתה העגולה, מסמלת הטבעת שלמות ואת הקשר האינסופי בין בני הזוג, אולם לא כל טבעת נישואין כשרה לקידושין.
לפי היהדות , טבעת נישואין מסמלת את קדושת הנישואין- מוסד אשר נועד לקיים ולשמר את מצוות קיום העם. הגבר מקדש את האישה ולכן קיום טקס הנישואין הוא חשוב ומקודש.
על מנת שהטבעת תהיה כשרה דורשת היהדות מטבעת הנישואין מספר דברים:
- צורה: על הטבעת להיות עגולה וחלקה בחלקה הפנימי. בחלקה החיצוני מותר לשלב חקיקות, ועיטורים שונים. אם ברצונכם לחרוט מצדה הפנימי מותר לעשות זאת לאחר טקס החתונה.
- חומר: על הטבעת להיות עשויה מחומר אחד ללא ערבוב בין מתכות. כלומר, אם הטבעת עשויה מכסף, עליה להיות עשויה כסף טהור; אם הטבעת עשויה מזהב, עליה להיות 24 קארט הקרובה ביותר לזהב טהור. להבדיל מהדרישה לחומר יחיד, ניתן לערבב שני צבעים שונים של אותה מתכת בטבעת אחת, כמו זהב לבן וזהב צהוב.
- שווי: בכדי לא לקפח את מי שהפרוטה אינה מצויה בכיסו, קבעו חכמינו כי על הטבעת להיות "שווה פרוטה", כלומר ניתן לקדש בכל טבעת ששוויה נמדד בפרוטה.
- רכישה: על החתן לרכוש את הטבעת עבור הכלה בכספו שלו ולסיים לשלם עליה לפני החופה .
בחירת הטבעת:
נוחות: לפני הכל, חשוב שהטבעת תהיה נוחה על האצבע – לא לוחצת מדי, אך גם לא משוחררת מדי. בבחירת טבעת רחבה כדאי לקחת כחצי מידה גדולה יותר, מפני שרוחבן של האצבעות משתנה עם השנים.
התאמה אישית: הטבעת צריכה להתאים לא רק לטעמך, אלא גם לצבע עורך ולצורתן של אצבעותייך. לדוגמא, טבעת דקה מחמיאה לרוב יותר לידיים קטנות, ואילו וטבעת רחבה יותר מתאימה לרוב לאצבעות ארוכות. באופן כללי, לבעלי עור כהה מתאים יותר זהב לבן ולבעלי עור בהיר מתאים יותר זהב צהוב.
התאמה בין הטבעות: כדאי להחליט מראש אם בכוונתך לענוד את טבעת הנישואים בצמוד לטבעת האירוסין או לטבעת אחרת, החלטה זו עשויה להשפיע על סוג הטבעת שתבחרי: דקה או רחבה. טבעת האירוסין וטבעת הנישואים צריכות להיראות טוב אחת ליד השנייה ועל היד שאותה הן מעטרות, לכן כדאי לבחור טבעות המשתלבות זו עם זו. כדאי לבחור את שתי הטבעות בזהב בקראט זהה – משום שהקראט משפיע על צבע הטבעת. שתי טבעות זהב בקראט שאינו זהה יהיו שונות בגווניהן. אם ברצונך לענוד את שתי הטבעות על אותה אצבע, חשוב שתהיה התאמה גם בצורת הטבעות ובגובהן, כך שאף אחת לא תסתיר את השנייה. בנוסף, כדאי שהיהלום של טבעת האירוסין יבלוט מעל לטבעת הנישואים. טבעות מסוימות ניתן לחרוץ באופן שאחת תיכנס בשנייה, וכך ניתן לשלבן יחד.
אופנה: חשוב לזכור שהטבעת אמורה ללוות אותך שנים רבות, גם הרבה אחרי שהטרנד הנוכחי יעבור מהעולם. נסו לבחור עיצוב ניטרלי שאינו תלוי באופנה או בשיגעון חולף, כזה שיעמוד במבחן הזמן.
על זהב ויהלומים: צבעו של הזהב הטבעי הוא צהוב, כדי לשנות את צבעו מוסיפים חומר נוסף. כך, כדי להפוך זהב לזהב לבן, מוסיפים כסף. החומר עובר תהליך של ציפוי ברודיום, וכך מתקבל הצבע הכסוף. עם הזמן יש נטייה לטבעות העשויות מזהב לבן לקבל גוון צהבהב, משום שציפוי הרודיום נשחק מעט. פרט לזהב הצהוב – המתכת הוותיקה לטבעת הנישואים שממנה עשויה הטבעת המסורתית הקלאסית, תוכלו למשל לבחור בטבעת העשויה פלטיניום – המתכת הלבנה.
מתי לבחור? רצוי לא להשאיר את נושא הטבעות לרגע האחרון וכדאי להזמין אותן לפחות חודש.
אז איך מבטחים תכשיטים?
את הביטוח החדש לתכשיטים והשעונים הפרטיים שלך ניתן לרכוש אצלנו ב- " ברזון- ביטוח יהלומים " שמשרדיה בבורסת היהלומים ברמת גן ומתמחה בביטוח תעשיית היהלומים והתכשיטים מאז 1993 .
03-6132901
" *כל הזכויות שמורות ל”ברזון סוכנות לביטוח יהלומים ( 1993 ) בע"מ”.